Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kérdések-válaszok
MKKSZ fórumai > MKKSZ > Csevegő
HubaMan
Sziasztok!

mint új felhasználó gondoltam csinálok egy új témát...mert a többit nemtaláltam olyannak ahol feltehettem volna kérdésem! és lehet másnak is jóljön egy ilyen téma...de ha csak éngondolom így és hülyevagyok akkor töröljétek!
Szóval lenne egy kérdésem: régóta foglalkoztat ez a kajakozás, el akarom kezdeni, csak nem tudom hol lehetne! voltam a Margitszigeten és ott azt láttam hogy 9-15 vagy valahogy így korabeli gyerekeket várnak. ezzel az a gond hogy én már 24 éves vagyok, úgyhogy már nemillek ebbe a korhatárba úgyérzem.smile.gif
Szóval azt szeretném kérdezni hogy hol lehetne erre nekem lehetőségem? Margitsziget azért lett volna jó mert viszonylag közel van...mert a Blahánál lakom...szóval hol lenne lehetőségem kajakozni a közelben? És hogy müködik ez? kell befizetni valamennyi havidíjat és akkor kajakozhatok? vagy hogy megy ez? ha valaki tudna valamilyen segítséggel szolgálni hogy hol és hogy kezdjem el azt megköszönném!
Szevasztok!!! wink.gif
toloember
Hali!

A Margit-szigeten az Építők telepe van, a pestre néző oldalon a Margit-hídtól kb egy kilcsire. Korodnál fogva versenyezni már tuti nem érdemes elkezdened, de a hobbi kajakozásban rengeteg örömöt lelhetsz kortól függetlenül. Rengeteg masters versenyző van aki 60-80 éves fejjel nagyobb lelkesedéssel lapátol mint fiatalabb társaik. Le kell menni 1 adott egyesületbe és megérdeklődni, hogy felvesznek e tagnak, lehetsz e hobbista. Ha igen, akkor elfogják mondani a tagdíjra vonatkozó szabályokat és minden kérdésedet megválaszolják valószínűleg. Egyesületektől függ, van ahol havonta kérik a tagdíjat, van ahol 3 havonta, van ahol........ Tehát én csak azt tudom tanácsolni, hogy menj le valahova, keress egy illetékest és tőle kérdezd meg a dolgokat, baj ugysem lesz belőle smile.gif
Ha további kérdéseid vannak, tedd fel nyugodtan, úgyis lesz itt a fórumon valaki aki megválaszolja!

Na helll
HubaMan
Hello!!!

Köszi a választ!!!
Versenyzésre nem is gondoltam, csak hobbiszinten szeretnék kajakozni, bár hobbiszinten is úgy hogy minden nap amikor az idő engedei mennék.
Márcsak egy olyan kérdésem lenne hogy hol vannak ilyen egyesületek a Margitszigeten kívül ahova mehetnék érdeklődni? Hallottam hogy valahol az Árpád hídnál is van valahol egy, valaki tudna pár címet mondani?
Köszi!!!
Bye
toloember
Építők a Margit-szigeten, UTE a budai alsórakpart legeljén az Árpád-hídnál
HubaMan
Thanx!!!
pöcök
A többi egyesületnél mennyi a havi tagdíj? asking22.gif
toloember
szerintem ezt tőlük érdeklődd meg
gé.
Ha az MKKSZ menüpont alatt megnézed a tagszervezetek/ Budapest régio menüt ott megtalálod az egyesület címeket és elérhetőségeket.
üdv.:
gé.

Hello!!!

Köszi a választ!!!
Versenyzésre nem is gondoltam, csak hobbiszinten szeretnék kajakozni, bár hobbiszinten is úgy hogy minden nap amikor az idő engedei mennék.
Márcsak egy olyan kérdésem lenne hogy hol vannak ilyen egyesületek a Margitszigeten kívül ahova mehetnék érdeklődni? Hallottam hogy valahol az Árpád hídnál is van valahol egy, valaki tudna pár címet mondani?
Köszi!!!
Bye
HubaMan
ááá köszi gé.!!! ezt eddig észresem vettem hogy itt ilyenis van!
bár nemtudom mennyi esélyem van...eddig olyan válaszokat kaptam hogy csak ilyen tizenéves gyerekeknek vannak berendezkedve főleg...szóval kisebb méretü kajakok vannak...de azért még próbálkozom...nemigaz hogy nemlehet sehol...na majdcsak lesz valami
canoedoc
QUOTE(HubaMan @ 2006. Jul. 10., Monday - 21:00)
ááá köszi gé.!!! ezt eddig észresem vettem hogy itt ilyenis van!
bár nemtudom mennyi esélyem van...eddig olyan válaszokat kaptam hogy csak ilyen tizenéves gyerekeknek vannak berendezkedve főleg...szóval kisebb méretü kajakok vannak...de azért még próbálkozom...nemigaz hogy nemlehet sehol...na majdcsak lesz valami
*

Az UKSC-ben biztosan segítenek rajtad. Keresd Giczy Csabát a pünkösdfürdői komp fölött 200m-rel a Tungsram-vizitelepen, jövő héttől délután 1/2 5 körül!
Doki
HubaMan
Thanx!!!
kipper1
ffdf
jpetrenyi
Abszolút kezdőként vettünk egy Sit On Top típusú duplakajakot. A következőt tapasztaltuk: ha külön-külön ültünk bele, teljesen jól tudtunk vele menni, jó volt az iránytartása. Ha ketten ültünk bele, akkor teljes káosz volt: iránytartás nulla, egész idő alatt azzal foglalkoztunk, hogy rengeteg korrigálással egyenesben tartsuk.
Van valami extra trükkje a kettes kajakozásnak? (Mi úgy csináltuk, hogy az erősebb ült hátra és ő kormányozott is. Az első diktálta volna a tempót, de az állandó korrigálások miatt ebből semmi sem lett.)
Vagy lehet, hogy a maximális terhelés környékén már ennyire nehezen irányítható a kajak?
csizilaci
A kenu kodex-et valaki megtudná mondani hogy honnan tudnám megszerezni???????????????????????????????????????????valaki elküldené????????????????,,, asking22.gif asking22.gif asking22.gif
Gyűrű
Nálam Gyűrű 06 70 2805 330
canoedoc
QUOTE(Gyűrű @ 2006. Aug. 16., Wednesday - 18:46)
Nálam Gyűrű 06 70 2805 330
*

Azenyémet nem lehetne hét végére mégis átjuttani az Izzóba Baldauf Jancsihoz, vagy Giczy Csabához?
Doki
v-akos
Sziasztok!

A VB hatására megfordult a fejemben, hogy esetleg evezgetnék kenuban. Persze már nem indulnék profi versenyeken, csak úgy magamnak. Viszont egyáltalán nem vagyok benne a dologban. Tehát abban kérném a segítségeteket, hogy hol lehetne valamit olvasni a kenukról. Érdekelne, hogy milyen fajták vannak, gyártók és természetesen, hogy egy kezdőnek milyet lenne érdemes venni (persze csak valami olcsó, régi, használt), milyen paraméterekre kell figyelni.

Ha nem tud senki erről forrást, akkor légyszi pár szóban valaki írja le ezt a hajós dolgot, hogy tudjam, milyet kellene keresnem.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Ákos
patience
Sziasztok!! nem tudjátok hogy lehet ezüst kajak medált venni????
patience
hol lehet venni??
tolnai kajakos
Tolnán 6000ft az éves tagdíj smile.gif de ebbe benne van a kezdőknek a hajó és lapát biztosítása. Habár elég sok a saját lapát és a kezdők meg a nagyokét viszik el. Múltkor Jámbor Attila lapátját vitte el egy kezdő csaj. dry.gif Meg kicsit pofátlanok is. Akkora arcuk van hogy nem férnek be az ajtón.
Daavid78
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
Tegnap sikerült megvennem egy Csepeli K1-et amire már nagyon régen vadászom.
A hajóhoz adtak egy lapátot is ami pont a méretem szép és jó de a tolla is aluból van és ilyet még soha nem láttam. Gyönyörű darab nagyon igényesen van elkészítve ebből látszik hogy nem otthon fabrikálta valaki.
A kérdésem az lenne hogy tudja e valaki hogy hol készültek ilyen lapátok jók voltak e mert ma ha jól tudom nem használnak már ilyet tehát valami hátránya biztos van a műanyag tollúval szemben.
A tollba egyébként egy hatos van ütve de ez minden ami a méretére vagy gyártmányára utalna.

Köszi Dávid
cica35
sziasztok
segítséget szerenék kérni: hogyan müködik egy online nevezés?
köszi
canoedoc
A MAKKE-Folyambajnokság idén a Fővárosi Vízművek pünkösdfürdői vizitelepén lesz - június 17-én.
Nevezés a helyszínen 8.30-tól.
A táv: felfelé az épülő M0-hídig, alsó forduló a rajt helye alatt kb. 100 m-re, befutás felfelé.
Nevezési díj résztvevőnként 1.000,- Ft. A résztvevők alkalmi pólót kapnak, melyet a a helyszínen viselni kell. Minden résztvevő emléklapot is kap.

Korcsoportok 30-34, 35-39, 40-44, stb. Ezen kívül lehetséges családi és alkalmi egyesülések indulása kajak kettesben és túrakenuban. A versenyhajó osztályok: K-1, K-2, C-1, C-2. Mindenki két számban indulhat, de a két rajt között legalább 60 percnek kell eltelni.

gizmo92
Hello!

azt szeretném meg kérdezni hogy a kajner 7-es lapátomrol hogyan tudnám le szedni a karcolásokat!
Réka21
Sziasztok!

Szeretnék kajaklapátot venni magamnak versenykajakhoz, de nem vagyok tisztában az elnevezésekkel és a lapátméretekkel. 177cm magas vagyok. Nekem milyen lapát kellene és milyen méretű?

Előre is köszönöm a segítséget.
tmarci03
Sziasztok! nem tudja vk. hova teszik fel a Budapesti diákolimpián készült (dobogós) képeket? vagy van esetleg valakinek?
Köszi!
acer14
Sziasztok!
Kedves kollégák! Kenuzás közben nagyon hamar beköt a derekam, úgy hogy még be is tud görcsölni. Ha valaki volna kedves felvilágosítást adni, vagy valamilyen tanáccsal ellátni, nagyon megköszönném! Üdv
pofi
Szia,

Lehet, hogy csak egy szélesebb kenuban kellene evezned amiben nem vagy annyira labilis. így a derekaddal nem egyensúlyoznál annyit nem lenne az egész tested görcsben.

QUOTE(acer14 @ 2008. Nov. 12., Wednesday - 11:18)
Sziasztok!
Kedves kollégák! Kenuzás közben nagyon hamar beköt a derekam, úgy hogy még be is tud görcsölni. Ha valaki volna kedves felvilágosítást adni, vagy valamilyen tanáccsal ellátni, nagyon megköszönném! Üdv
*

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.