A VB folyamán sokszor hallottam h 400 millió forintot költöttek a VB-re, ami meg is látszott a közvetítésen és a versenyen, hiszen gyöngyörű képeket láthattunk a mezőny fölött száguldó kameráktól. Örülünk hogy a versenyzők jól érezték magukat, de szerintem ez a közönség legnagyobb részére már nem mondható el. Vegyük példának a szombati napot, amikor alsó hangon volt kb 40 fok. Minden emberről dőlt a víz, szerintem mindenki szerette volna egy kicsit bevizezni magát, de ezt nem nagyon tehettük meg, hiszen a kiépített WC-k és a kültéri zuhanyzók mind elvoltak kerítve az akkreditált rész számára, a fontosabb embereknek... Mit tehet a nem VIP közönség, beállhat esetleg a zuhanysátorba, vagy mi is volt az, amelyből a vizet simán elfujta 1-2 kisebb-nagyobb széllökés. Tehát a problémát, hogy a saját levünkben fogunk megfőni, még mindig nemtudtuk megfelelően orvosolni. Tökéletesen megértem hogy a pályában nem lehet fürdeni még a szünetben sem, hiszen zavarja az éppen versenyző és melegítő versenyzőket... Na de kérdem én, hogy mondjuk 2000 fölött mért nem lehetett bemenni? Ott ki az istent zavart volna 1-2 fürdőző? Rendőrségi feljelentés és a versenyből való kizáráős mellett bátran felfrissíthetted magad, a security bátor hősei még a lábáztatást sem engedték meg. Rendben, ha ezt sem lehet, akkor menjünk, igyunk valamit. Egy korsó sört 300 forintért...egy üveg vizet 200 forintért... Mindemellett még a figyelmünket is felhívják a napi folyadékmennyiség bevitelére, szép dolog hogy figyelnek ránk, de azért az hogy kettőnknek egy nap közel 10000 forintot kell elköltenünk innivalóra, az szerintem egy kicsit vérlázító. Rendben, nem nyavajgunk, izzadunk, barnulunk...
Azt sem értem hogy miért volt szükség szektoros jegyekre, amikor 2002-ben az EB-n remekül megoldott volt az hogy érkezési sorrendben az emberek elfoglalják ülő vagy állóhelyüket. Ezzel szemben idén, akinek esetleg kicsit kevesebb van a zsebében, vagy nemakar sokat kiadni azért hogy lássa a mieinket, azok bátran leülhettek a fűre (az ő ülőhelyükről sem gondoskodott már senki sem) 250 fölé, ahonnan már a kivetítők is alig látszottak, szal szerencsétleneknek maximum a többi szektor örömkiáltásaiból informálódhattak 1-1 dobogós helyezésről.
Nem egy embert hallottam panaszkodni, sőt én is köztük voltam, hogy a karszalagot amit kaptunk nagy műgonddal túl szorosra ragasztották vagy éppen az emberek bőrére. Ha esetleg letépted magadról, mert eleged volt akkor meg jöt a pampogás hogy így bizony neked itt már nincs helyed, sorry....
Ettől függetlenül, én még remekül éreztem magam, ezektől a hibáktól eltekintve köszönöm a szervezőknek ezt a nagyszerű hétvégét!
Jah, és nehogy kimaradjon: Köszönöm a Magyar csapatnak ezt a remek teljesítményt, és hogy ennyi örömet szereztek a hazai közönségnek!
U.i: A szerkesztési és helyesírási hibákért elnézést, nemvolt már kedvem újra átolvasni