Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kenuzás középkorúan
MKKSZ fórumai > MKKSZ > Csevegő
pretorianus68
Sziasztok !

Serdülő koromban jártam kenuzni (most negyven vagyok) és a nosztalgia erősen feléledt bennem.
A velencei tó környékén kersek olyan helyet, vizítelepet, ahol a régi "ismereteimet" feltudnám frissíteni, és szerencsés esetben valaki segítene is ebben.
Jó esetben szándékomban van, hogy hajót is vegyek.

Előre is ksözönöm a válaszokat!

Üdv:Tamás
acer14
QUOTE(pretorianus68 @ 2008. Jul. 28., Monday - 9:14)
Sziasztok !

Serdülő koromban jártam kenuzni (most negyven vagyok) és a nosztalgia erősen feléledt bennem.
A velencei tó környékén kersek olyan helyet, vizítelepet, ahol a régi "ismereteimet" feltudnám frissíteni, és szerencsés esetben valaki segítene is ebben.
Jó esetben szándékomban van, hogy hajót is vegyek.

Előre is ksözönöm a válaszokat!

*

Bár nagyon régen írtál, de talán elolvasod a válaszom.
Nagyon érdekes amit írtál, mert velem is pontosan ez történt. Én idén ősszel lángoltam fel,és már vettem is egy nagyon szép Durbincsot, amiben rengeteg örömöm van. Elkezdtem az edzéseket, és már a hajó sem annyira labilis. Remélem azóta Te is beleástad magad a kenuzásba. Én a Csepel szigeten lakom. Nagyon sok sikert kívánok, és ha gondolod írj a tapasztalataidról. Üdv, sorstárs!
pikard
Szia!
Sukorón (Velence) a tavon van kenus élet nem is kevés masters versenyzővel, biztosan segítenek Neked. Október végéig szerintem lejárnak a vízre.
Üdv.
Pikard
Cman
Szia Tamás!

Rossz címet adtál a témádnak! Talán ezért érkezett eddig ilyen kevés válasz..
Nem is ismerek középkorú kenusokat, csak csupa fiatalt!

Ha még mindig erős az elhatározás benned, akkor menj a velencei (sukorói) evezőspályához. Hétközben délután 16:30 után már (még) ott vannak. Keresd a kenus-, vagy a vezetőedzőt. El fogják mondani a lehetőségeket.
Hétfőn, szerdán, pénteken esténként pedig sárkányhajó edzés van, ha esetleg azt is megpróbálnád. Ők külön szakosztály, de ugyanaz a telephely.
Időjárástól függően október végéig, november elejéig vannak edzések Velencén.

Üdv.
Cman
acer14
QUOTE(Cman @ 2008. Oct. 7., Tuesday - 13:28)
Szia Tamás!

Rossz címet adtál a témádnak! Talán ezért érkezett eddig ilyen kevés válasz..
Nem is ismerek középkorú kenusokat, csak csupa fiatalt!
Ha még mindig erős az elhatározás benned, akkor menj a velencei (sukorói) evezőspályához. Hétközben délután 16:30 után már (még) ott vannak. Keresd a kenus-, vagy a vezetőedzőt. El fogják mondani a lehetőségeket.
Hétfőn, szerdán, pénteken esténként  pedig sárkányhajó edzés van, ha esetleg azt is megpróbálnád. Ők külön szakosztály, de ugyanaz a telephely.
Időjárástól függően október végéig, november elejéig vannak edzések Velencén.

Üdv.
Cman
*

Sziasztok
Szerintem jó címet adott neki, mert én is az vagyok, és ismerek nagyon sok idősebb kenust, akik között nagy összetartás van. Magyarországon sok a masters versenyző, nem baj ha valami róluk is szól. Különben szerintem a kolléga nem látogatja a fórumot, mert nem igazán válaszolgat.
Üdv!
Cman
Szia acer14!

Előző levelem lemaradt jó pár wink.gif

Magam is közétek tartozom, de ehhez a középkorú jelzőhöz valahogy nem sikerült még hozzászoknom.
Ezért próbáltam cinkelni kicsit az új fiút.

Üdv.
Cman
acer14
QUOTE(Cman @ 2008. Oct. 9., Thursday - 14:08)
Szia acer14!

Előző levelem lemaradt jó pár  wink.gif

Magam is közétek tartozom, de ehhez a középkorú jelzőhöz valahogy nem sikerült még hozzászoknom.
Ezért próbáltam cinkelni kicsit az új fiút.

Üdv.
Cman
*

Kedves Cman
Már értem honnan fúj a szél biggrin.gif Én 40 vagyok, valóban elég gáz érzés. Évek óta szoktatom magam a tudathoz, egyenlőre semmi pozitív eredmény. Remélem azért még negyven évig verjük a vizet!!
pretorianus68
Sziasztok ! smile.gif

És köszönöm a választ.
Miután a C-I-ből kiesek, gondolkodtam egy portyán, hogy talán venni kéne.
De ez a sárkányhajó nagyon jól hangzik. Eddig még csak TV-ben és fotókon láttam. Sukorot megnézem.
A negyvenhez nehéz hozzászokni, mert valahol még mindig a huszas éveim végén járok, de a gyerekeim rádöbbentenek a valóságra.

Ti hogy kezdtétek újra ? Mivel, miként stb...
Várom a választ !

acer14
QUOTE(pretorianus68 @ 2008. Oct. 15., Wednesday - 14:50)
Sziasztok ! smile.gif

És köszönöm a választ.
Miután a C-I-ből kiesek, gondolkodtam egy portyán, hogy talán venni kéne.
De ez a sárkányhajó nagyon jól hangzik. Eddig még csak TV-ben és fotókon láttam. Sukorot megnézem.
A negyvenhez nehéz hozzászokni, mert valahol még mindig a huszas éveim végén járok, de a gyerekeim rádöbbentenek a valóságra.

Ti hogy kezdtétek újra ? Mivel, miként stb...
Várom a választ !

*

Szia! Nehogy már elmenjen a kedved egy kis borulás miatt!! Ne mondj le a c1 ről, had lássák a gyerekek, milyen kemény legény apu. Természetesen sok türelem kell hozzá! Én több hétig imbolyogtam, de vigyáztam minden mozdulatomra, és ha már van előképzettséged, rá kell bírnod a nozdulataidat, hogy a hajót, csak a hossztengelyen használja. gyakorold a támasztást a lapáttal, az a lelke. Ja! És ha állandóan attól rettegsz hogy beborulsz, attól nagyon labilissá válsz. Bár ebben a vízben már nagy gond borulni azt vágom! ohmy.gif Térdelj alacsonyan, és tök középen. Ha valamiben tudunk segíteni inkább szólj, csak be ne ülj egy kajakba!!!!
üdv!!
pikard
Szia! Én is bátorítani szeretnélek. Szép sport a sárkányhajózás, de véleményem szerint nem pótolja a klasszikus kenuzás (C-1)élményét. Praktikusabban fogalmazva nem kell senkire sem várni, 19 emberrel egyeztetni. Erőltesd csak a C-1-et és ha van előképzettséged a vékonyabb hajót is meg fogod később térdelni. Én is 3 éve kezdtem újra, gondolni sem mertem a "hurka" hajóra, de ma már nem térdelnék vissza a deltába. Tehát kitartás és találkozzunk a masters versenyeken!
Üdv.
Pikard (41 smile.gif )
pretorianus68
Uraim !

Köszönöm a lelki támaszt !:)

A kajak meg sem fordult a fejemben !!! Azért ott még nem tartunk smile.gif
Pénteken lemegyek Sukorora körbenézek.
Itt az ősz meg a tél, lehet elkezdeni az alapozást.

Portya létezik még ?

Üdv: Tamás
acer14
QUOTE(pretorianus68 @ 2008. Oct. 15., Wednesday - 20:00)
Uraim !

Köszönöm a lelki támaszt !:)

A kajak meg sem fordult a fejemben !!! Azért ott még nem tartunk smile.gif
Pénteken lemegyek Sukorora körbenézek.
Itt az ősz meg a tél, lehet elkezdeni az alapozást.

Portya létezik még ?

Üdv: Tamás
*

Szia! Portya létezik, minap a Csepel sc ben láttam, olyan régiek, hogy még mi tanultunk benne,30 éve. Szerintem alapozd végig a telet, és ha gondolod tavasszal összejövünk van neoprém is durbincs is aztán meglátod. Örülök hogy nem vitt ez a kis probléma a kajakig! Megnyugodtam! biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.